A bundáskenyér nem csak a gyerekek nagy kedvence, valljuk be, mi felnőttek is rajongunk érte. Van a ki sósan szereti, van aki édesen és van, aki telepakolva mindenféle finomsággal. Érdemes változatosan készítenünk ezt a tipikus hétvégi reggelit, s használjunk fel hozzá friss idénygyümölcsöket is. Mi ezúttal a nagyi kertjéből szedett b io ribizlivel turbóztuk fel.
Hozzávalók személyenként:
- 2 szelet széndhirátcsökkentett toast kenyér
- egy kis tál ribizli
- ízlés szerinti mennyiségű édesítőszer
- pici tej
- tojás
A ribizliszemeket szedjük le a száráról, mossuk meg alaposan. Törjük át a szemeket, csöpögtessük le, hogy a magok ne kerüljenek bele és ízlés szerinti mennyiségű cukorral főzzük fel.
A toast kenyeret gyors mozdulatokkal mártsuk bele egy pici tejbe, majd elkevert, kis édesítőszert tartalmazó tojásba. Kevés zsiradékon süssük pár perc alatt szép aranybarnára, majd konyhai papírtörlőn itassuk le róla a felesleget.
Tálaláskor a ribizliszósszal alaposan locsoljuk meg a bundáskenyereket, díszítsük a tálat friss szemekkel is. Ha van otthon mentalevél, tökéletes kiegészítője lehet az ehető dekorációnak.
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.