Ha nyár, akkor jégkása! Van azonban élet a cukorszirupos változaton túl is. Mutatjuk a mi egészséges receptünket!
A jégkása szerves része a nyárnak. Nincs az a strandolás vagy kirándulás, amikor ne tudna jól esni ez az igazán hűsítő finomság. A kis bódéban kapható változat azonban gyakorlatilag különböző ízfokozókkal és színezékekkel felturbózott szirup, mely akkor nagyon kellemes, ám az egészségünknek és a fogyókúránknak annyira nem kedvez. Éppen ezért most megosztjuk veletek, miként tudtok az otthonotokban a lehető legegyszerűbben jégkását készíteni.
Elsőként szerezz be egy jó nagy dinnyét, szeleteld fel, vágd fel a húsát és szedd ki a magjait. Dobd bele kisebb adagonként a turmixgépbe és pépesíts le az egészet. Ízlés szerinti mennyiségű folyékony édesítőszert tegyél rá, mehet egy kevés citromlé is és egy evőkanálnyi levendulavirág, hogy igazán selymes ízt kapj. Öntsd bele az egészet egy műanyagdobozba és vágd be a mélyhűtőbe.
Nézz rá a jégkására nagyjából húszpercenként, néha keverd át és ha tökéletes kásás állagot kapsz, már adagolhatod is a poharakba. Egy szívószál, egy koktélnapernyő és máris a beachen érezheted magad. Mi kellhet még a tökéletes hétköznapi, munka utáni pihenéshez ebben a kánikulában?!
Tetszett a cikk? További szuper receptekért és tippekért nyomjatok egy lájkot FACEBOOK oldalunkra is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.