A quiche, vagy magyarosan fogalmazva sós pite egy isteni finom francia étel, amit kedvünk szerint variálhatunk idényzöldséggel, húsokkal. Minden mehet bele, amit a hűtőben találunk, paradicsom, cukkini, padlizsán, sonka, szalonna, különböző sajtok, tényleg csak a fantáziánk szabhat határt a végtelen számú ízkombinációknak. Mi most egy szinte teljes mértékben szénhidrát-mentes változatot készítettünk.

A hagyományos quiche alapját egy pite vagy leveles tészta adja. Mi ezt úgy ahogy van, elhagytuk. Ha nem tartasz rendkívül szigorú diétát, válassz teljes kiőrlésű leveles tésztát vagy készíts szénhidrát-csökkentett lisztből sós pitetésztát a hagyományos módon.
A quiche-be bébispenótot, gombát és koktélparadicsomot tettünk. Első lépésként egy pici vízen megfonnyasztottuk a spenótot a kettévágott kis gombafejekkel. Másfél deci tejben elhabartunk két tojást, sóztuk borsoztuk és beleforgattuk a spenótos gombát. Kivajazott, belisztezett piteformába öntöttük, kicsit elrendezgettük a gombafejeket és ráhelyeztük a kettévágott koktélparadicsomokat.
Sütőben nagyjából 20 perc alatt készre sütöttük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal