A modern diéta alappillére lett az utóbbi egy, másfél évben a chia puding. A kedvelői azonban nem tudtak ezidáig elszakadni a tejes megoldástól, mi viszont újragondoltuk és egy zseniális tejmentes, vegán pudingot készítettünk belőle. 5 perc alatt elkészíthető, próbáld ki Te is.
Két adag krémes pudinghoz szükségünk lesz egy szép nagy datolyaszilvára (más néven sharon gyümölcs, vagy angolul persimmon), egy evőkanál chia magra, fél evőkanál nyírfacukorra vagy eritritre, egy késhegynyi kardamomra és egy csepp vanília aromára. Vágjuk ketté a datolyaszilvát és szedjük ki a csutkáját. Vágjuk fel nagyobb darabokra és botmixerrel pépesítsük. Amikor homogén állagú, adjuk hozzá a többi hozzávalót, keverjük össze és adagoljuk két kisebb tálkába. Tegyük a hűtőbe néhány órára vagy akár egy egész éjszakára is pihenni. A chia mag tökéletes állagúra fogja kocsonyásítani a pudingot.
TIPP: A tálkából is fogyaszthatjuk, de ha ügyesek vagyunk, akkor óvatosan desszertes tányérra tudjuk borítani. Díszíthetjük ekkor a tetejét olajos magvakkal vagy akár étcsokoládé-reszelékkel is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.