Tudtátok, hogy az első kakaós csigát egy gödi cukrász készítette az 1900-as évek elején? Azóta is töretlen a sikere, kicsik és nagyok egyaránt imádják. A cukrászmester eredeti receptje azonban a diétázók nagy bánatára tele van cukorral és finomított fehér liszttel. Kikísérleteztük a tökéletes szénhidrát-csökkentett változatát, amit bátran ehetünk reggelire, uzsonnára, vacsorára, vagy csak úgy.
Két deci langyos tejbe tegyünk egy kis édesítőt és futtassuk fel az élesztőt. Két tojás sárgáját két evőkanál cukorral keverjük habosra, adjunk hozzá még két deci tejet. 30 deka szénhidrát-csökkentett vagy zabpehelylisztbe keverjük bele a masszát és az élesztőt tejet is. Kicsit keverjük össze, adjunk hozzá 5 deka olvasztott kockamargarint és gyúrjuk össze az egészet. A tetejére szórjunk egy kis lisztet és takarjuk le. Meleg helyen egy órán keresztül kelesszük.
Ujjnyi vastagságúra nyújtsuk, kenjük meg a tetejét olvasztott margarinnal és szórjunk rá édesítőszeres kakaóport. Óvatosan tekerjük fel, és vágjuk szintén ujjnyi vastagságú szeletekre. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezve, előmelegített sütőben süssük készre. Félidőben nagyjából egy deci vaníliás-xilites tejjel locsoljuk meg a csigácskáinkat, így biztosan nem fog kiszáradni.
TIPP: Ha dupla adagot készítünk, miután kihűltek a kakaós csigáink, nyugodtan betehetjük egy részét a fagyasztóba. Így este elég kivenni a mélyhűtőből, reggelre kiolvad és már fogyaszthatjuk is az egészséges napindító finomságunkat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.