Ha már unod a mákos kalácsot, de fogalmad sincs mi az a tradicionális húsvéti desszert, amivel megőrizheted az ünnep autentikusságát, akkor ez a Te posztod. Három zseniális húsvéti desszertet gyűjtöttünk nektek Európából. Ráadásul felkutattuk az eredeti recepteket is, így már tényleg nem maradt más hátra, minthogy elkészítsétek.
Olaszország: Pizza Umbra
A tradicionális húsvéti reggeli Olaszországban főtt tojásból, Corallina szalámiból és pizza umbra-ból áll, ami egy sajtos tésztájú kenyér.
Elkészítése viszonylag egyszerű. Az eredeti olasz változat szerint szükség van hozzá 25 deka lisztre, 10 gramm friss élesztőre, 1/2 csésze olíva olajra, 1/2 csésze tejre, két tojásra 5 deka pecorino sajtra, 7,5 deka parmezánra, 7,5 deka reszelt ementálira, sóra és borsra.
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, a tojást összekeverjük a reszelt sajtokkal, az olajjal, hozzáadjuk a lisztet, a tejben felfuttatott élesztőt, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Dagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk és meleg helyen minimum fél órát kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát kiolajozott gyümölcskenyér formába vagy más sütőformába tesszük és addig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Fontos, hogy ne vegyük ki a sütőből miután elkészült, hanem résnyire nyissuk ki az ajtaját és hagyjuk, hogy magától kihűljön szép lassan.
Anglia: Simnel Cake
Az angolok tradicionális húsvéti desszertje nem más, mint egy marcipánnal fedett gyümölcskenyér. Végtelenül egyszerű elkészíteni, tulajdonképpen nincs más dolgunk, mint megsütni kedvenc gyümölcskenyerünket, majd kinyújtani szép vékonyra a marcipánt, beborítani vele a sütemény tetejét és feldíszíteni kis marcipángolyókkal.
Nincs még bevált gyümölcskenyér recepted? Akkor kattints IDE mindenmentes (tej, tojás, cukor és gluténmentes) almás gyümölcskenyerünkért.
Németország: Osterlamm
Az Osterlamm egy bárány formájú sütemény, amit valóban gyerekjáték elkészíteni. A legfontosabb alapanyaga a barika alakú sütőforma, enélkül neki se kezdjünk a hadműveletnek. Ha beszereztük a cuki tepsit, nekikezdhetünk a sütésnek.
Az eredeti recept szerint szükségünk lesz 6 deka margarinra, 6 deka cukorra vagy édesítőszerre, 6 deka őrölt mandulára, 6 deka lisztre, 6 deka keményítőre, egy csomag vaníliás cukorra vagy vaníliás nyírfacukorra, egy kis rumaromára, két tojásra, ici-pici sóra és egy fél zacskó sütőporra. Az édesítőszerrel keverjük habosra a tojásokat, adjunk hozzá minden hozzávalót, keverjük homogén állagúra, kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 160 fokon készre sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.