A reggelek gyakran indulnak nehezen, de egy jó palacsinta és egy erős kávé minden helyzetből megment. Az általunk elkészített gluténmentes változat ráadásul nem csak, hogy ízében, de látványában is különleges.
Hozzávalók egy amerikai palacsintához:
- egy tojás
- gluténmentes hajdinaliszt
- tej
- édesítőszer
- pici olaj
- pici sütőpor
- áfonya
- napraforgószirom
A tojást elkeverjük, hozzáadunk egy púpozott evőkanál lisztet egy kevés tejet, ízlés szerinti mennyiségű édesítőszert, pár csepp olajat és egy késhegynyi sütőport. Csomómentesre keverjük és forró serpenyőbe öntjük. Amikor az alja elkezd sülni, beledobáljuk az áfonyaszemeket és elrendezgetjük a virágszirmokat is. Óvatosan átfordítjuk és hagyjuk, hogy a gyümölcs, a virág és a palacsintatészta összesüljön. Pár perc után máris tálalhatjuk.
A palacsinta végtelen variációban elkészíthető, hiszen bátran kombinálhatjuk a virágokat és a gyümölcsöket. Fantasztikus ízvilágot kapunk, ha barackot és levendulát vagy éppen szedret és lágy rózsaszirmot használunk. Próbáljátok ki!
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.