A tegnapi fánk kóstolásnál megígértük, hogy ma jelentkezünk a túrófánk receptjével, érdemes kipróbálni.
A tál felső részén az almafánk az alsó részén a túrófánk látható.
Hozzávalók kb. 10 db pici túrófánkhoz:
25 dkg tehéntúró (krémtúró)4 ek nyírfacukor1 db tojás1 tk szódabikarbóna7-10 dkg Mester család süteményliszt1 citrom reszelt héjakókuszolaj (a sütéshez)
Elkészítés:
A tojást ás a nyírfacukrot villával felverem, hozzáadom a reszelt citromhéjat és az áttört túrót (vagy krémtúrót veszek, vagy leturmixolom a túrót egy kevés tejjel). A masszához adom a lisztet, szódabikarbónát, majd jól összedolgozom. Hagyom állni pár percet, hogy liszt kicsit megszívja magát.
A tészta ragadós állagú, kézzel nem formázható lesz. Két (olajba mártott) kanál segítségével gombócokat pöttyintek a felhevített kókuszolajba, a tetejét lelapítom, majd ha a széle elkezdett barnulni megfordítom. Itt óvatosnak kell lennünk, mert viszonylag macerás megfordítani, ha nagyon szétfolyna a fánk sütés közben, keverjünk még hozzá egy kevés lisztet. Mikor kiemelem a fánkokat az olajból, kicsorgatom belőle a felesleget, majd papírtörlőre teszem, hogy a többi zsiradék is távozzon a tésztából, így nem marad nehéz és olajos a fánkunk. Az elkészítési ideje kb. 30 perc.
Magában is nagyon finom, de mi lekvárral megkenve szeretjük. :)
Jó fánk sütést mindenkinek!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.